Ontwikkelingen elektrisch vliegen

Ontwikkelingen elektrisch vliegen

15/2/2017 - Bij auto’s gaan de veranderingen met elektrisch rijden snel. Steeds meer auto’s rijden op elektriciteit. Bij vliegtuigen is dit helaas nog niet het geval. De luchtvaart is momenteel nog volledig afhankelijk van fossiele brandstoffen. Er zijn echter wel verschillende ontwikkelingen die elektrisch vliegen mogelijk maken. Hieronder een overzicht.

• Siemens heeft met het elektrische vliegtuig genaamd Extra 330LE een wereldrecord gevestigd. Het vliegtuig haalde binnen 4 minuten en 22 seconden een hoogte van 3000 meter. In dit toestel kunnen twee passagiers. Siemens gaat met Airbus samenwerken om elektrische vliegtuigen verder te ontwikkelen.

• Het bedrijf Airbus is ook bezig met de ontwikkeling van een volledig elektrisch vliegende auto. Het doel is om aan het eind van het jaar het eerste prototype klaar te hebben.

• NASA is ook bezig om vliegtuigen te maken. Vorig jaar is er een nieuw testcentrum geopend en de verwachting is dat in de toekomst systemen ontwikkelt worden die een vermogen hebben van meer dan 20 megawatt.

• Vorig jaar maakte het vliegtuig genaamd de Solar Impulse 2 al een reis rond de wereld. Dit vliegtuig werkt volledig op zonne-energie.

Kortom, er zijn verschillende ontwikkelingen aan de gang. Naar verwachting zullen in de toekomst fossiele brandstoffen voor de luchtvaart niet meer nodig zijn.