Shanks in de praktijk

Het inzamelen en bewerken van reststoffen behoort tot de hoofdactiviteiten van de Shanks-bedrijven. Hierbij ligt een grote nadruk op recycling en duurzaamheid: verreweg het grootste gedeelte van de ingezamelde en bewerkte reststoffen wordt toegepast als secundaire bouwstof, brandstof, grondstof of meststof.

Afval- en reststoffen

Jaarlijks wordt door Shanks en haar bedrijven meer dan 5.000.000 ton afval ingezameld en bewerkt. Door goede inzamelmethodieken en innovatieve bewerkingsprocessen slagen wij er in om het overgrote deel om te zetten in hernieuwbare producten. De algemeen bekende voorbeelden zijn: van oud papier weer nieuw papier maken of van glas, nieuwe glazen flessen. Voorbeelden van producten waarin Shanks zich heeft gespecialiseerd zijn gereinigde grond, puingranulaat voor de wegenbouw en compost voor de land- en tuinbouw.

Voortdurende Innovatie

Ons hoge recyclingpercentage is mede het resultaat van vele jaren van ontwikkeling en innovatie. Wij starten regelmatig nieuwe projecten. Deze variëren van groot tot klein en van inzameling tot verwerking. Een aantal unieke projecten zijn de Icopower fabriek, de houtfabriek en Orgaworld waar uit afval nieuwe producten worden gemaakt, zoals energiepellets, houtspaanders en compost.