Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

De afvalwijzer

De Afvalwijzer laat uw organisatie de mogelijkheden zien om de CO2-uitstoot te beperken. Ook berekent de Afvalwijzer wat de effecten zijn van het gescheiden inzamelen van bedrijfsafval. Dat gebeurt met de speciale afvalwijzer calculator. Vul de afvalwijzer in en bereken direct wat de besparing op uw CO2-uitstoot kan zijn wanneer u uw afval door Shanks laat verwerken!

CO2-uitstoot reduceren of zelfs geheel vermijden is zeker de laatste jaren erg belangrijk geworden. Ook in Nederland kunnen we niet meer om het vraagstuk rond CO2 heen. Sinds de industriƫle revolutie is de uitstoot van CO2 sterk toegenomen. Hierdoor krijgen we vandaag de dag te maken met een stijgend zeeniveau, natuurrampen en extreme weersomstandigheden. Toch zijn ingrijpende veranderingen wellicht helemaal niet nodig om uw organisatie groener te maken.

Middels de calculator kunt u berekenen hoeveel CO2-uitstoot u kunt verminderen. Voer met de calculator in hoe veel verschillende soorten afval er binnen uw organisatie zijn. Vervolgens wordt er een berekening gemaakt die bepaalt hoeveel CO2-uitstoot er voorkomen wordt door het afval door Shanks te laten verwerken en hoe groot het deel is dat gerecycled wordt. Deze verwerking gaat vanzelfsprekend gepaard met zo min mogelijk CO2-productie en met zo veel mogelijk recycling.

Ook minder CO2 uitstoten en meer recyclen? Laat dan uw afval verwerken door Shanks en draag bij aan een beter milieu! Shanks Nederland is de initiatiefnemer van deze tool en heeft de kwaliteit van haar verwerkingsprocessen laten onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau Royal Haskoning.