Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Adopteer een container

03/10/2014 - Steeds meer gemeentes gaan over op de ondergrondse restafvalcontainers. Dat betekent dat burgers hun vuilniszak niet meer elke week op de stoep kunnen zetten, maar naar een desbetreffend punt moeten lopen. Voordelen van deze verzamelpunten zijn; op ieder moment het huisafval weg kunnen gooien, geen zwerfafval door opengescheurde zakken meer op straat tegen komen en leven in een schonere woonomgeving. De containers zullen vervolgens 1 of 2 keer per week door de gemeente geleegd worden.

Daarnaast kunnen bewoners een restafvalcontainer adopteren. Hierbij krijgt de bewoner een sleutel toegewezen van een container en kunnen zij eventuele verstoppingen vanaf de zijkant zelf verhelpen. Op deze manier wil de gemeente de burgers graag uitdagen om een extra steentje bij te dragen aan een schone en prettige leefomgeving.

Als bedrijf heeft u hier ook enige profijt van: uw medewerkers zijn zich door dit soort initiatieven ook thuis meer bewust van het belang van afval correct inzamelen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie langsgaan bij milieubeheer van uw stadsdeelkantoor.

Terug naar overzicht