Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Afvalhiërarchie

21/09/2015 - Elk bedrijf heeft zijn eigen manier van recyclen en afval scheiden. En elk bedrijf gaat er natuurlijk ook anders met het milieu om. Maar het is goed om bewust van te zijn met wat je weggooit. Recycling.nl heeft een mooie afvalhierachie gemaakt waar je kan zien wat de beste oplossing is voor uw ‘afval’.


Preventie
In het meest ideale geval bestaat afval niet. Maar dit is niet de realiteit. Wat wel gerealiseerd kan worden is zoveel mogelijk afvalpreventie. Bijvoorbeeld door het gebruik van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal.

Hergebruik
Producten worden na gebruik als zodanig opnieuw gebruikt. Bijvoorbeeld oude pallets. Deze kunnen worden hergebruikt door een ander bedrijf.

Recycling
Producten bestaan uit stoffen en materialen. Na gebruik worden deze materialen opnieuw ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Energie
Sommige producten kunnen niet gerecycled worden. Bijvoorbeeld geïmpregneerd of bewerkt hout. Van dit materiaal worden brandstofkorrels geproduceerd met als doel energieopwekking.

Verbranden
Klein chemisch afval is een voorbeeld van materiaal dat in veel gevallen niet kan worden hergebruikt en dus moet worden verbrand. Dit proces van verbranding gebeurt volgens strenge wettelijke richtlijnen. Hierdoor ontstaat er zo min mogelijk schadelijke uitstoot.

Storten
Het storten van afval is de minst gunstige methode om op een duurzame manier met afval om te gaan. Gevaarlijk afval kan bijvoorbeeld ondergronds opgeslagen worden.

Terug naar overzicht