Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Doe mee met de Beach Cleanup Tour

11/6/2018 - Begin augustus is het weer zo ver, dan is het tijd voor de jaarlijkse schoonmaakactie van de Nederlandse stranden: de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dit jaar wordt de tour voor de zesde keer gehouden.

De schoonmaakactie wordt georganiseerd door Stichting De Noordzee. Samen met zoveel mogelijk vrijwilligers ruimen zij de Nederlandse stranden op. Dit jaar gaat de tour van start op woensdag 1 augustus op de stranden van Cadzand en Schiermonnikoog. Op woensdag 15 augustus eindigt de schoonmaakactie met een presentatie van de resultaten op het strand van Zandvoort.

De afgelopen vijf edities deden totaal zo’n 10.000 vrijwilligers mee. In totaal is 72.355 kg afval van de stranden opgeruimd, dat komt neer op meer dan 10.000 volle vuilniszakken! Het afval bestaat grotendeels uit plastic, namelijk zo’n 93 procent.

Bij de tour is de Noordzeekust in 30 etappes opgedeeld, per dag worden er twee etappes gelopen. Doordat het erg gespreid is de kans groot dat er een moment bij zit dat ook u kunt helpen. Doe daarom ook mee met de Beach Cleanup Tour en kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.beachcleanuptour.nl

Terug naar overzicht