Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Ga voor een duurzame smartphone

28/1/2019 - Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Veel mensen kunnen zelfs niet meer zonder. Een telefoon moet steeds meer kunnen want de tijd van alleen bellen en sms-en ligt al lang achter ons. Maar welke smartphone moet je nu nemen?

Wanneer u voor duurzaam wilt gaan kunt u het beste kiezen voor een tweedehands smartphone (een zogenaamde refurbished smartphone) of Fairphone.

Tweedehands smartphone
Veel mensen willen het laatste model van een bepaald mobiel en hebben hierdoor hun oude mobiel niet meer nodig. Deze wordt vaak verkocht op bijvoorbeeld marktplaats of verdwijnt in een la. Maar u kunt zelf een mobiel een tweede leven geven door deze te kopen; controleer dan wel of er niets aan het toestel mankeert.

Refurbished smartphone
De laatste tijd komen refurbished toestellen meer in zwang. Dit zijn gebruikte toestellen die schoongemaakt worden en zodanig gecontroleerd dat onderdelen die niet meer goed zijn worden vervangen. Hierdoor zijn deze toestellen zo goed als nieuw en kunnen ze een tweede leven krijgen. Vaak zijn refurbished toestellen stukken goedkoper dan nieuwe toestellen.

Fairphone
Een fairphone is een Nederlands initiatief om een smartphone zo eerlijk mogelijk te produceren. Een fairphone is gemaakt in fabrieken die eerlijke lonen hanteren en zijn gemaakt van conflictvrije mineralen. Indien nodig is een fairphone gemakkelijk te repareren,

Ga voor een duurzame smartphone, er zijn genoeg mogelijkheden!

Terug naar overzicht