Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Houdbaarheidsdata

6/2/2017 - Op elke voedselverpakking staat een houdbaarheidsdatum. Er staat ‘tenminste houdbaar tot’ of ‘te gebruiken tot’. Wat is het verschil? Veel consumenten weten dit niet, waardoor 15% van het voedsel dat Nederlanders weggooien onnodig is.

Tenminste houdbaar tot (THT): vindt u op producten die redelijk lang mee gaan, bijvoorbeeld koffie en hagelslag. Wanneer de datum voorbij is kan het product in kwaliteit verminderen. Kijk dan of het product er nog normaal uitziet, of het goed ruikt en proef desnoods een beetje. Op basis van uw constatering kunt u beslissen of het product nog goed is of niet.

Te gebruiken tot (TGT): staat op voedingsmiddelen die niet lang bewaard kunnen worden, zoals vlees en verse vruchtensappen. De TGT-datum is de laatste dag waarop het product geconsumeerd kan worden. Na die datum kunnen bacteriën in het product ontstaan. Gooi producten met een verstreken TGT-datum daarom weg. Sommige producten met een TGT-datum kunt u direct na aankoop invriezen, hiermee verlengt u de houdbaarheidsdatum.

Terug naar overzicht