Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Kies voor elektrisch koken

29/10/2018 - Het kabinet heeft besloten dat nieuwe woningen allemaal gebouwd moeten worden zonder gasaansluiting. Dit is een goede stap om van gas over te stappen naar duurzame energie. Kookt u op gas, dan kunt u overstappen op inductie koken zodat u minder aardgas gebruikt wat weer goed is voor het milieu. Om kosten te besparen adviseren wij om deze stap te maken als u uw keuken gaat verbouwen of als uw gasfornuis stuk is.

In de maand november kunt u bij zo’n 1800 keuken- en witgoedwinkels extra informatie krijgen over koken op inductie. Steeds meer mensen stappen over op inductie koken. Zo kiest bijna de helft van de kopers van een nieuwe kookplaat inmiddels voor inductie. Inductie kookt even plezierig als gas en het maakt gemakkelijk schoon. Daarnaast ziet het er strak uit en als u duurzame stroom heeft is het ook nog eens milieuvriendelijk. Wanneer u overstapt op inductiekoken bent u weer meer voorbereid op een huis zonder aardgas.

Milieucentraal heeft een speciale quiz gemaakt waarbij u kunt ontdekken wat u weet over koken op inductie. Klik hier om naar de quiz van Milieucentraal te gaan.

Terug naar overzicht