Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Nederland schoner en groener

7/5/2018 - Het CBS meldt dat de Nederlandse economie schoner en groener wordt. Deze ontwikkeling wordt veroorzaakt door in Nederland gevestigde bedrijven die naar verhouding minder grondstoffen gebruiken en schoner produceren. Ook liet het CBS weten dat het goed gaat met bedrijven die zich bezighouden met milieuproblemen en natuurlijke hulpbronnen. Zo is bij dit soort bedrijven de productie en werkgelegenheid toegenomen.

Wat opvalt is dat de milieu efficiëntie van de Nederlandse economie is verbeterd. Dat houdt in dat - terwijl de economie groeide - de water- en luchtvervuiling en de afvalproductie zijn verminderd. Ter indicatie: tussen 2000 en 2016 groeide de economie met 21 procent, terwijl de uitstoot van fijnstof in deze periode met 41 procent daalde.

Ondanks dat het over het algemeen goed gaat blijven bepaalde gebieden achter zoals biodiversiteit en milieukwaliteit van de leefomgeving.

Volgens het CBS is de afname van de hoeveelheid fijnstof die wordt uitgestoten te danken aan de Europese milieuregelgeving.

Kijk voor meer informatie op de website van CBS.

Terug naar overzicht