Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Tips voor een duurzame vakantie

7/1/2019 - De feestdagen zijn alweer afgelopen. Voor veel mensen komt nu de tijd om hun zomervakantie te plannen en te boeken. Maar let u hierbij op duurzaamheid? Hieronder treft u een aantal belangrijke tips voor een duurzame vakantie.

Vliegen is erg slecht voor het milieu. Als u een verre reis maakt ontkomt u er niet aan om met het vliegtuig te gaan. Maar u hoeft niet ver weg te gaan voor een mooie vakantie. Zo kunt u in Nederland ook een prachtige vakantie hebben. Er is veel te doen en u kunt bijna overal met het openbaar vervoer komen!
Mocht u toch iets verder weg willen gaan probeer dan te interrailen. Veel landen in Europa zijn prima te bereizen met de trein en het is een stuk duurzamer dan vliegen.

Milieu Centraal heeft een tool ontwikkelt waarbij u uw klimaatimpact van uw vakantie kunt berekenen, klik hier om naar de tool te gaan.

Andere tips:
- Zet tijdens uw vakantie alle apparaten thuis uit. Het is slecht voor het milieu en zonde van het geld als apparaten onnodig stroom gebruiken.

- Wanneer u erop uit gaat, neem dan een tasje mee waarin u afval kunt doen mocht er geen prullenbak zijn.

- Denk tevoren goed na welke spullen u nodig denkt te hebben tijdens uw vakantie zodat u deze niet dubbel meeneemt of hoeft te kopen. Koop tevens geen impulsaankopen, maar denk goed na voordat u iets koopt.

Terug naar overzicht