Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Verduurzamen van Nederlandse landbouw

17/10/2016 - Er is 8 miljoen euro beschikbaar gesteld door Staatsecretaris van Dam voor hightech innovaties die de Nederlandse landbouw en voedselindustrie verduurzamen.
De staatssecretaris heeft dit bekend gemaakt tijdens de opening van de Dutch Agri Food Week op 14 oktober. De verwachting is dat het bedrijfsleven ongeveer hetzelfde bedrag zal investeren.
Van Dam liet weten dat de Nederlandse landbouw internationaal bekend staat als innovatief en efficiënt. Door middel van deze investering kan de positie versterkt worden. Tevens biedt het kansen voor de Nederlandse export en draagt het bij aan de wereldwijde opdracht om genoeg eten te produceren op een duurzame manier.
Er zijn drie Topsectoren: Hightech, Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Zij selecteren projecten die technologie uit de verschillende expertises combineren om daarmee innovatie te versnellen.
Daarnaast wordt er ook 500.000 euro geïnvesteerd in start-up-accelerators. Het is de bedoeling dat deze accelerators de startups ondersteunen en helpen de introductie van innovaties te versnellen.

Terug naar overzicht