Wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Zet apparaten uit tijdens feestdagen

17/12/2018 - Veel bedrijven en instellingen zijn gedurende de feestdagen gesloten. Zorg ervoor dat wanneer uw bedrijf of instelling tijdens de feestdagen sluit alle lampen en apparaten uitstaan.

Iemand is klaar met werken en heeft haast om de bus/trein te halen of om op tijd bij een volgende afspraak te zijn. Herkent u dit? Hierdoor worden lampen niet uitgedaan en apparaten niet goed afgesloten. Deze blijven dus energie gebruiken en dat is zonde van de kosten en slecht voor het milieu. De lampen en apparaten gebruiken ongemerkt stroom. Controleer daarom altijd of lampen uitstaan en apparaten die uitgezet kunnen worden ook echt uit zijn. Vaak worden apparaten op standby gezet, maar zet - wanneer dat mogelijk is - de apparaten echt uit. Bij de standby stand verbruikt het apparaat namelijk alsnog stroom.

Maak dus - wanneer uw bedrijf of instelling dicht gaat gedurende de feestdagen - een rondje om te kijken of alle lampen en apparaten uitstaan. Zo bent u goed bezig voor het milieu en bespaart u op uw energiekosten, een win-win situatie dus.

Terug naar overzicht